Padidėjęs jautrumas maistui arba maisto netoleravimas atsiranda, kai žarnyno barjeras tampa pralaidus. Nepilnai suvirškintos maisto dalelės patenka į kraują, kur imuninė sistema jas atpažįsta kaip svetimas ir pradeda gaminti IgG antikūnus. Tai sukelia lėtinį uždegimą, kuris gali būti susijęs su tokiomis sveikatos problemomis kaip migrena, dirgliosios žarnos sindromas, depresija, lėtinis nuovargis ir autoimuninės ligos.
suvartotų maisto produktų ir simptomų registravimas, siekiant nustatyti galimus simptomus sukeliančius maisto produktus.
laikinai pašalinti nepageidaujamus maisto produktus iš mitybos ir palaipsniui juos vėl įtraukti, stebint organizmo reakcijas.
Šiuo tyrimu nustatomi IgG antikūnai prieš tam tikrus maisto produktus. Didesnis šių antikūnų kiekis rodo galimą netoleravimą.
Labai svarbu suprasti skirtumus tarp maisto netoleravimo ir alergijos maistui. Maisto netoleravimas (IgG) susijęs su IgG antikūnais ir sukelia uždelstus ir ne tokius sunkius simptomus, tokius kaip virškinimo problemos ir nuovargis. Diagnostika apima simptomų stebėjimą, eliminacinę dietą ir IgG kraujo tyrimus. Priešingai, maisto alergija yra susijusi su IgE antikūnais, kurie sukelia tiesiogines ir galimai sunkias reakcijas, tokias kaip dilgėlinė, patinimas ir anafilaksija, diagnozuojama atliekant odos dūrio testus ir IgE kraujo tyrimus.